Peanut butter smooth to naturalne masło wyprodukowane w 100% z orzechów arachidowych. Produkt nie zawiera dodatku soli, cukru ani tłuszczu palmowego. Peanut butter smoth dzięki starannemu procesowi prażenia i wielogodzinnemu mieleniu uzyskuje gładką, kremową konsystencję i charakteryzuje się doskonałymi walorami smakowymi, jest produktem w 100% naturalnym. Jedynym składnikiem masła orzechowego są orzechy, które mają dobroczynne działanie, dzięki bogactwu składu chemicznego...
w tym jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, E, oraz cennym mikroelementów, takich jak magnez, żelazo, cynk, potas, wapń i selen. Orzechy odgrywają dużą rolę w prewencji chorób serca, cukrzycy czy udaru mózgu. Obniżają poziom złego cholesterolu i trójglicerydów. Obecny w nich błonnik pokarmowy wpływa korzystnie na układ trawienny i stymuluje do pracy komórki układu immunologicznego, wpływając równocześnie na naszą odporność. Pod względem składu chemicznego bogate są w antyoksydanty i flawonoidy o właściwościach przeciw utleniających, a także inne cenne związki, np. kwas elgionowy, fitoestrogeny czy też argininę. Masło orzechowe jest zdrowe i w małych ilościach nie tuczy. Masło orzechowe, chociaż kojarzone jest jedynie ze smaczną pastą do kanapki, równocześnie posiada wiele zastosowań kulinarnych. Bywa składnikiem bazowym sosów, marynat do mięs, a także nadzienia do naleśników czy też składnikiem muffinek, ciast i ich polew.